Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG)

 

TCG is een ruim vijfduizend jaar oude holistische geneeswijze. In het oude China maakten geneeskundigen een diepgaande studie van de mens in relatie tot zijn natuurlijke omgeving. Ze observeerden de invloed van zon, maan en sterren, het klimaat en de leefomstandigheden op de mens.

TCG beschouwt de mens als een onlosmakelijk onderdeel van de kosmos en gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Een gezond mens is in balans met zichzelf en zijn omgeving.

TCG gebruikt de diagnose van pols en tong om de symptomen en de oorzaken van een ziekte in kaart te brengen. Acupunctuur en kruiden stimuleren het zelfherstellend vermogen van lichaam en geest. Al duizenden jaren bewijzen deze technieken hun doeltreffendheid om ziekte te voorkomen en te genezen.

 

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.