Kruiden en voeding

De natuur haast zich niet, toch wordt alles volbracht’
Lao Zi

 

Kruiden

Chinese kruiden werken op het niveau van de organen en zijn vooral effectief bij leegtesyndromen zoals vermoeidheid en chronische klachten. Chinezen gebruiken al duizenden jaren kruidenformules als medicijn. De eerste Chinese Materia Medica Shen Nong Ben Cao Jing dateert uit de eerste eeuw voor Christus. Sindsdien hebben talloze doktoren hun leven in dienst gesteld van de ontwikkeling van kruidenformules. Tot op de dag van vandaag gebruiken miljoenen mensen Chinese kruiden voor tal van aandoeningen.

De Chinese kruiden zijn voor het grootste deel van plantaardige afkomst. De kruiden die wij voorschrijven, zijn in pil- of granulaatvorm. De granulaten kun je drinken als thee. Wij bestellen de kruiden bij Root Herbs (www.rootherbs.nl) in Nijmegen of bij de Natuurapotheek (www.natuurapotheek.com). die gegarandeerd vrij zijn van zware metalen, pesticiden of verboden diersoorten.

Voeding

De Chinese voedingsleer benadrukt de relatie tussen de mens, de seizoenen en de temperatuur en smaak van voeding. Zo is gember warm en goed als je het snel koud hebt, vooral in de winter. Meloen is koud en komt van pas als je het snel warm hebt, vooral in de zomer. Je gezondheid heeft baat bij het eten volgens de seizoenen en wat bij je constitutie past.

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.