Therapeuten

Studieachtergrond

Ping Fang (1965) en Taco van der Mark (1967) voltooiden hun zevenjarige opleiding Traditionele Chinese Geneeswijze aan de Qing-Bai Academie in Amersfoort en de Shenzhou Open University in Amsterdam. Na een jaar basisopleiding rondden we de tweejarige kruidenopleiding af, gevolgd door een tweejarige acupunctuurstudie en een eenjarige tuinamassage en Westerse Medische Basisvakopleiding. Allebei zijn we ook als docent verbonden aan TOMO – School voor Traditionele Chinese Geneeskunde in Gdansk, Polen – waar we ook jaarlijks gedurende twee weken een Qi Gong retraite verzorgen.

Onder leiding van dr. Li Jie – professor aan de TCM-universiteit in Shandong en directeur van het TCM Classics Research Institute in Nijmegen – verdiepten we ons in de belangrijkste klassieke medische werken Nan Jing (2012), Shang Han Lun (2013) en Jin Gui Yao Lue (2014). De naam van onze praktijk Ping Shu Yuan hebben we ook aan dr. Li Jie te danken. Naast theoretische studie volgen we geregeld stages in China en bijscholingen om onze praktische vaardigheden te verbeteren.

Ping voltooide in 1987 haar studie politicologie en filosofie aan de universiteit van Sichuan in China. Taco behaalde in 1995 zijn doctoraal maatschappijgeschiedenis aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en voltooide in 1996 de postdoctorale opleiding journalistiek. In 2005 rondde hij zijn opleiding tot yogadocent af aan de 4-jarige Yoga Academie Nederland (YAN).

 

Zoektocht naar evenwicht

Ping was jarenlang docent maatschappijleer op een middelbare school in China. In 1995 kwam ze naar Nederland en werkte ze in de particuliere thuiszorg. Taco was journalist bij de Haagsche Courant en later werkzaam bij de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Jarenlang worstelden we zelf met allerlei gezondheidsklachten, zoals de ziekte van Crohn, spastische darm, RSI, nachtzweten en hoofdpijn. Onze zoektocht naar een gezond en evenwichtig leven bracht ons op de weg van qigong, meditatie en Traditionele Chinese Geneeswijze.

Graag willen we de wijsheid en kennis van de Traditionele Chinese Geneeswijze, Boeddhisme en Taoïsme aan je doorgeven en met je delen. We weten uit eigen ervaring hoe belangrijk deze zijn bij de zoektocht naar liefde, geluk en gezondheid.

 

Onze inspiratie

‘Als iemands hart kalm en vredig is dan stroomt de universele energie
in harmonie en vrijuit in het lichaam. Hoe kan dan ziekte ontstaan?’
(Huang di Nei Jing, 2e eeuw v. C.)

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.