Taoïsme, Confucianisme en Boeddhisme

“Tao produced the one
the one produced the two
the two produced the three
and the three produced the ten thousand things
the ten thousand things carry the Yin and
embrace the Yang and through the blending of Qi,
they achieve harmony.”

(Lao Zi)

 

Taoïsme vormt de basis van Traditionele Chinese Geneeswijze. Het bovenstaande citaat van Lao Zi illustreert de kern van het Taoïsme. De Tao – letterlijk De Weg – is gericht op de vrije natuurlijke stroom van Qi, evenwicht van Yin en Yang en harmonie van de Mens met Hemel en Aarde. Leven volgens de Tao is in harmonie zijn met wat het leven je biedt.

Confucianisme legt de nadruk op juist gedrag om in harmonie te leven. Ieder mens heeft zijn eigen kwaliteiten om een bijdrage te leveren aan de samenleving. In TCG komt dit streven naar harmonie terug in exacte kruidenformules waarbij de individuele kruiden elkaar aanvullen, versterken en harmoniseren.

Boeddhisme gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Meditatie leidt tot innerlijke rust, het ontwikkelen van inzicht en mededogen en een betere gezondheid. De boeddhistische invloed op TCG komt onder meer naar voren in het belang dat ze stelt in het kalmeren van de geest.

 

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar per tram 2 (Kraaijenstein, halte Valkenboslaan) vanaf Den Haag CS. Parkeren is gratis. Ping Shu Yuan is een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.