Acupunctuur Den Haag

‘O Boeddha, wij weten allen dat aanraken, met liefde, helend is.’
(Richard Kirsten Daiensai)

 

 

Acupunctuur

In een gezond mens stroomt Qi zonder belemmering in de meridianen. Meridianen zijn subtiele energiebanen die organen en ledematen met elkaar verbinden. Ze transporteren Qi en bloed over het lichaam. Invloeden van buitenaf, zoals virussen, hitte, kou en wind kunnen de Qi-stroom van de meridianen blokkeren. Ook stress en langdurige emoties kunnen tot stagnatie leiden, waardoor klachten zoals pijn kunnen ontstaan. Acupunctuur stimuleert de vrije stroom van Qi en verwijdert obstructies in de meridianen.

Het opwekken van Qi gebeurt met zeer dunne, steriele naaldjes op verschillende meridiaanpunten. Je voelt nauwelijks iets van het inbrengen van de naalden. Wel kun je sensaties ervaren variërend van een klein schokje, tintelingen en warmte tot een gevoel van zwaarte.

 

Tuinamassage

Tuinamassage is zeer effectief bij pijnbestrijding en stress- en vermoeidheidsklachten. Deze medische massage stimuleert net als acupunctuur de vrije stroom van Qi. Na de behandeling met acupunctuur of tuina kun je een gevoel van zwaarte of vermoeidheid ervaren. Dit is een volstrekt normale reactie. Belangrijk is om na de behandeling veel water te drinken en, indien mogelijk, te rusten.

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.