Moxa en cupping

Moxatherapie

Moxatherapie kan net als acupunctuur ziekten behandelen en voorkomen. Moxa bestaat uit het kruid bijvoet dat langdurig in de zon wordt gedroogd en daarna wordt samengeperst, vaak in de vorm van een sigaar. Door brandende moxa vlakbij pijnlijke acupunctuurpunten te houden, verwarmt en verbetert de doorstroming van qi en bloed. Moxa werkt uitstekend bij verkoudheid, reumatische klachten, spierpijn, spijsverteringsstoornissen en menstruatiestoornissen.

 

Cupping

De cuppingtechniek is een werkwijze waarbij de patienten glazen of pastic cups op het lichaam krijgt toegediend. Door de cups vacuum te maken, zuigen de cups zich vast op het lichaam. Cupping verwarmt het lichaam lokaal en verbetert de doorstroming van Qi en bloed. De cuppingtechniek werkt uitstekend bij rug- en schouderpijn, maar heeft ook een uitstekend effect bij buik- en darmklachten. Als er sprake is van ernstige stagnaties dan kunnen na het verwijderen van de cups rode of paarse vlekken zichtbaar zijn. Deze verdwijnen binnen enkele dagen. Ook voor kinderen is cupping zeer geschikt.

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.