Qigong en Meditatie

In het oude China betaalde een patiënt zijn dokter als hij in goede gezondheid verkeerde en gezond bleef. Het uitgangspunt van TCM is het handhaven van gezondheid en ziektepreventie. Om deze reden biedt onze praktijk ook qigong- en meditatielessen aan. De Chinezen beoefenen al duizenden jaren qigong. Deze fysieke oefeningen helpen de stroom van Qi in het lichaam te balanceren, de geest te kalmeren en de gezondheid te bevorderen. We combineren qigong met acupressuur en helpen je bij het lokaliseren van belangrijke acupunctuurpunten, zodat je blokkades in je eigen lichaam of in het lichaam van anderen kunt masseren.

Tijd: eke donderdag vanaf 3 september 2020: 20.00 – 21.00
Adres Valkenboslaan 324 2563 ED Den Haag
Kosten per les: € 10

Meditatieklas
Meditatie is onmisbaar om de geest te kalmeren. Door stil te zitten en je ademhaling te observeren, leer je volledig aanwezig te zijn in het moment, zonder oordeel. Vanaf september 2020 organiseren we elke dinsdagavond een meditatieles waar je meditatie leert via met de focus op de ademhaling, maar ook andere vormen zoals de innerlijke glimlach. Onze overtuiging: meditatie is niet moeilijk, je moet het gewoon oefenen. En samen maakt het makkelijker 😉

Tijd: elke dinsdag vanaf 1 september 2020: 20.00 – 21.00
Adres Valkenboslaan 324 2563 ED Den Haag
Taal: Engels en / of Nederlands
Donatie vrijwiliig

 

 

Een patiënt betaalde in het oude China zijn arts als hij gezond was en bleef. Het behouden van de gezondheid en het voorkomen van ziekte is het uitgangspunt van TCG. Daarom kun je in onze praktijk ook lessen qigong en meditatie volgen.

Qigong

Chinezen beoefenen qigong al duizenden jaren. Deze lichamelijke oefeningen helpen om de Qi-stroom in het lichaam te balanceren, de geest te kalmeren en de gezondheid te bevorderen. Wij combineren qigong met acupressuur. We helpen je bij het lokaliseren van belangrijke acupunctuurpunten die je bij zelf en bij anderen kunt masseren om blokkades op te heffen.

Meditatie

Behalve de actieve vorm van qigong en acupressuur is meditatie onmisbaar om de geest te kalmeren. Het stil zitten en het observeren van de adem leert je zonder oordeel aanwezig te zijn in het hier en nu. Dankzij meditatie kom je in contact met je innerlijke wereld en krijg je meer helderheid.

Inhoud lessen ZenQi: Qi gong /zenmeditatie
– 20 minuten warming up
–  30 minuten qi gong
– 20 minuten meditatie in stilte
– 10 minuten thee en delen van ervaringen

Tijd
Donderdagavond: 20.00 – 21.00 uur

Adres
Valkenboslaan 324, 2563 ED Den Haag

Taal
Engels en/of Nederlands

Kosten
Losse les: € 10

Aanmelden: info@pingshuyuan.com
06 333 120 73 (Taco van der Mark) / 06 45 79 80 84 (Ping Fang)

Banknummer
IBAN NL 61 TRIO 0197 7865 96 t.n.v. Ping Shu Yuan

 

Acupunctuurkliniek Ping Shu Yuan is gevestigd in Den Haag en goed bereikbaar vanuit Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Pijnacker, Nootdorp, Leidschendam, Leiden, Monster, Gouda en Woerden. Een goede keus als het gaat om Acupunctuur, Klassieke Chinese Geneeskunde, meridianen, Qi Gong, Yoga, Meditatie, Mindfulness, Cupping, Moxa, Dieet, Coaching, Lifestyle, Balans, Rugpijn, weerstand, vitaliteit, frozen shoulder, reuma, golfelleboog, tenniselleboog, artrose, menopauze, auto-immuunziekten, prikkelbare darm, hooikoorts, allergie, constipatie, hoge bloeddruk, cholesterol, disbalans, blaasontsteking, emoties en candida.