Ervaringen

Patiënten komen bij Ping Shu Yuan met allerlei soorten klachten. Van een schouderblessure tot rugpijn, maar ook met ernstige darmklachten, onregelmatige en pijnlijke menstruatie en voor de behandeling van bijeffecten van een kankerbehandeling. Hieronder enkele ervaringen.  

 

‘Burnout: stapje voor stapje verdwenen mijn klachten’ 
“Op 31 augustus 2017 heb ik mijn eerste afspraak bij Taco. Wat een warmte en wat een luisteren en reflectie. Bijna 6 maanden nadat ik door een griep was geveld en sinds die tijd niet herstelde van zware vermoeidheidsklachten ben ik bij Taco & Ping terecht gekomen. De reguliere zorg had tot op dat moment geen werkelijke verklaring voor mijn vermoeidheidsklachten. Er was ruim tijd en Taco kon me helpen, er waren veel mensen in de praktijk bij Taco & Ping met vermoeidheidsklachten. Een combinatie van accupunctuur en kruiden zou mij gaan helpen. Na een uitgebreide intake ging Taco direct met de accupunctuur aan de slag. Met regelmaat ben ik in de loop van de maanden bij Taco geweest en elke keer was er veel tijd en luisteren. De klachten o.a. koude handen, koude voeten (kruiden), onrust in het hoofd (accupunctuur) er was overal aandacht voor. De accupunctuur en kruiden begonnen steeds meer hun werk te doen. Herstel van de balans in het lichaam, makkelijker in slaap vallen, wouw wat fijn om zo in stapjes stuk voor stuk mijn klachten waar de reguliere zorg geen antwoord op had op te lossen. Taco heeft me veel vertrouwen en rust gegeven, ik heb weer energie en de vermoeidheidsklachten zijn langzaamaan verdwenen. Heel fijn.”
Erik, januari 2019

‘Gevoel in mijn bovenben terug in 3 behandelingen’ 
“Bedankt voor uw acupunctuurbehandelingen, geduld en expertise. Na 5 maanden geen gevoel in mijn bovenbeen, heb ik mijn gevoel weer terug. Dit geweldige resultaat heeft u bereikt in slechts 3 behandelingen! Ik zal nu zeker vaker gebruik maken van uw diensten bij blessures, stress en ongemakken. Dank u.”
Firoz, oktober 2018

‘Meer dan alleen acupunctuur’ 
“Taco en Ping zijn twee professionals die heel goed weten waar ze erover hebben. Ik kwam bij Taco voor rugklachten, stress en heuppijn. Het was een lang traject voor mij maar ik ben er bijna dankzij zijn hulp! Het geeft rust, Taco is heel goed in luisteren en goed advies geven. Het is niet alleen acupunctuur. Het zijn ook veel lifestyle adviezen die je daar krijg. Echt een aanrader voor iedereen.”
Eleonore, oktober 2018

 

‘Minder last van hooikoorts en een stuk beter in mijn vel’ 
“Ik had nooit eerder acupunctuur gehad en wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Ik dacht dat ik het misschien wat te zweverig zou vinden. Taco nam de tijd om te luisteren en alles rustig uit te leggen, met prettige humor en nuchterheid. De sfeer tijdens de afspraken zorgde ervoor dat ik me goed kon ontspannen waardoor elke keer me veel rust opleverde voor de rest van de week. Mijn allergieklachen zijn niet weg, maar wel afgenomen waardoor ik een stuk minder nies en snotter. Daarnaast voel ik me een stuk beter in mijn vel en veel meer ontspannen.”
Emily, juni 2018

‘Kan niet gelukkiger zijn met de resultaten’ 
“Ik zou niet gelukkiger kunnen zijn met de resultaten die ik heb behaald met Ping en Taco. Mijn migraine is verdwenen, bloedneuzen zijn opgelost en ik heb ook geen problemen meer met de spijsvertering. Dankjewel!!
Leah, mei 2018

‘Geweldige professionals‘ 
“Ik ben ongeveer 2 jaar bij Ping en Taco, geweldige professionals die blijven leren, lesgeven en hun best doen je te helpen.”
Artis, april 2018

‘Geen hielspoor meer, voel me beter en dankbaar’
“Met een diep gevoel van dankbaarheid kijk ik terug op de behandelingen van Taco en Ping. Dankbaarheid voor de inspiratie, de fijne gesprekjes en de klachten die langzaamaan minder werden of verdwenen. Problemen met de vochthuishouding na borstamputatie, chemo en bestraling, hielspoor en oorproblemen waren voor mij reden om bij Taco aan te kloppen.  De oorproblemen gingen over, de vochtproblemen zijn gedeeltelijk erg hardnekkig maar ik weet zeker dat de acupunctuurbehandelingen en de kruiden een weg in mijn lijf hebben opengezet om verdere behandeling te kunnen ontvangen. Bijzonder waren ook de behandelingen voor  hielspoor, die even per direct verdween na wat zorgvuldig geplaatste naaldjes! Bij Taco en Ping voel je je welkom, zij zetten niet alleen hun deskundigheid in maar ook hun ZIJN. Dank daarvoor! Ik weet zeker dat ik terugkom.”
Brigitte, januari 2018

Tinnitus: ‘Minder last en betere energie’
“Ik ben erg blij om het afgelopen half jaar door Taco te zijn behandeld voor mijn tinnitus. Ik ging naar hem toe in de hoop dat het oorsuizen minder zou worden. In de loop der tijd merkte ik op dat de tinnitus meer naar de achtergrond ging en meer draaglijk werd. Bovendien begon ik beter te slapen, hoefde ik ’s nachts minder vaak naar de wc en verdween de wazigheid in mijn hoofd. Ook mijn rugpijn leek iets te verbeteren, maar toen kreeg ik een terugval. Ik voelde me over het algemeen helderder en kreeg ook meer inzicht in mijn gevoelens. Healing is niet altijd aangenaam omdat er ook dingen naar boven waar je je nog niet bewust van was. Taco gaf ruimte om te praten en luisterde en dat was voor mij een heel belangrijk element. Ik zie deze behandeling als een steun voor zelfheling en het vinden van je eigen kracht. Dat proces stopt nooit.”
Carol, juni 2017

Hoofdpijn: ‘Na vijftig jaar nauwelijks nog last’
“Sinds mijn 8ste heb ik hoofdpijn, vroeger vertelde men mij, dat ik deze pijnen waarschijnlijk door de overgang van Indonesië naar Nederland had gekregen, omdat men mij te jong vond om dit onder de noemer “stress” te plaatsen. Bij een aanval (gemiddeld 5x in de week) moest ik altijd overgeven en kon ik niet tegen drukte of harde geluiden en zocht ik donkere plaatsen uit. Men zei, dat ik migraine of clusterhoofdpijnen had en een medicijn ervoor had men niet. Ik kreeg eerst Aspro, Paracetamol, Chefarine, Ibuprofen, Diclofenac, Imigran en later saridon tot 9 stuks per dag. Mijn huisarts die dit onverantwoordelijk vond gaf mij tenslotte Maxalt smelt tabletten. Dit hielp mij beter, maar ik had nog steeds gemiddeld 5 aanvallen per week. In het verleden kreeg ik steunzolen aangemeten, een leesbril, tot 2 keer toe acupunctuur met naalden in mn oren, maar niets hielp. Bij een mediumavond begin dit jaar Taco van der Mark ontmoet met een lezing en ik vertrouwde hem door direct een afspraak te maken. Al na de 1ste behandeling had ik een paar dagen geen hoofdpijn en dat omschreef ik als “beginnersgeluk” of mazzel, maar na een aantal behandelingen is mijn pijn met 80% verminderd en zijn de aanvallen hooguit 2x in de week nog. Ik ben hem dan ook onwijs dankbaar, dat ik hem ontmoet heb en zal alles doen wat in mijn mogelijkheid ligt dit “wereldkundig” te maken. Dank jullie wel Taco en Ping Fang!”
Rody, juni 2017

Longembolie: ‘Geweldige ondersteuning en positieve instelling’
“Na mijn diagnose van chronische longembolieën (bloedstolsels in de longen) en de noodzaak om hiervoor een zware operatie te moeten ondergaan, hebben jullie mij geweldig goed opgevangen. De goede gesprekken en nieuwe inzichten in het leven, hebben mijn leven blijvend verrijkt. Jullie aandacht voor zowel de lichamelijke problemen als de geestelijke druk, hebben mij in korte tijd weer tot rust weten te krijgen en er ontstond het gevoel van harmonie in lichaam en geest. Jullie geestelijke steun en behandeling door middel van acupunctuur en kruiden, is voor mij een geweldige uitkomst geweest om in rust en harmonie toe te werken naar de operatie en vooral ook om te blijven genieten van de mooie dingen in het leven. Wat dat betreft zijn mijn ogen letterlijk en figuurlijk geopend en hebben jullie mij geholpen als mens een mooie ontwikkeling door te maken. Jullie positieve instelling werkte bij mij aanstekelijk. Ik heb me al snel geen patiënt meer gevoeld en kon daardoor weer goed functioneren in het dagelijks leven. Het is daarom geweldig om te zien dat de operatie heel goed is verlopen en het resultaat van volledige genezing een feit. Jullie bijdrage daaraan is voor mij van zeer groot belang geweest en heeft absoluut substantieel meegeholpen aan mijn genezing! Ik wens het iedereen toe om met jullie te kunnen werken aan lichamelijk herstel en aan een mooie kijk op het leven.
Christiaan, oktober 2016

Artrose: ‘Zonder hulp opstaan uit de stoel en traplopen’
“De eerste keer dat ik naar Ping en Taco ging stond ik onderaan de portiektrap en vroeg mij af hoe ik naar boven moest komen. Mijn beide (artrose) knieën waren zo pijnlijk dat die trap een onoverkomelijke hindernis leek. Met twee handen heb ik mij aan de trapleuning omhoog gehesen. Het warme welkom en ook de zorgvuldige intake zorgde in ieder geval dat ik mij gerustgesteld voelde, ik wist helemaal niets van acupunctuur en had in mijn omgeving veel sceptische meningen hierover gehoord. Gedurende de eerste behandeling voelde ik al direct een verbetering. Ik kon zomaar, zonder steuntje, opstaan van de stoel! De pijn in de knieën was afgenomen. Inmiddels ben ik nu 4 keer geweest en heb samen met Ping besloten om niet verder te behandelen en terug te komen als ik opnieuw pijn krijg. De artrose is natuurlijk niet weg, maar de pijn en daarmee de belemmeringen om wat beter te gaan bewegen wel. Mijn man gaat intussen ook en werkt met de acupunctuur van Ping aan een verbetering van zijn gezondheid en vooral de neuropathie (diabetes). De oefeningen die wij van Ping kregen en de adviezen zullen ongetwijfeld kunnen zorgen voor een betere balans in ons leven. Zodra het nodig ( of eerder) is ga ik direct terug.”
Gerry, september 2016

 

Pijnklachten: ‘Reddende engel op Eerste Paasdag’
“Ik had al een paar dagen verschrikkelijke pijn in borst, hals, nek en rug. De pijn was op 1e Paasdag niet meer uit te houden ik MOEST van die pijn af. Ik was al eerder bij verschillende artsen geweest maar niemand kon mij helpen. Ik zocht en vond op internet jullie adres. Van de pijn kon ik niet bellen, dat heeft mijn man gedaan met het idee om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Ping begreep het meteen en zei dat ik langs moest komen. Dat het Pasen was, maakte niets uit. Na het inleidende gesprek werden de eerste naalden geplaatst. Ik voelde meteen verschil. Meerdere naalden werden geplaatst en daarna hebben we een uur lekker gepraat en genoten van de heerlijke Chinese thee. Toen de naalden werden verwijderd kon ik weer normaal ademhalen en bewegen!! Jij hebt er voor gezorgd dat ik toch nog een goede Pasen heb gehad. De professionele behandeling, de hartverwarmende ontvangst en jouw aanstekelijke lach zijn gewoon fantastisch en bovendien was jij voor mij deze Pasen mijn reddende engel. Mijn man en ik komen zeker voor verdere behandeling bij jou terug.”
Gosia Schwab, april 2016

 

Schouderpijn: ‘Slechts 2 behandelingen en geen pijnlijke schouder meer’
“Graag wil ik mijn bevindingen even op schrift stellen. Ik kreeg pijn in mijn linker schouder en na enkele röntgenfoto’s (via de huisarts) werd er enige slijtage waargenomen. Ik kreeg een zeer zware pijnstiller en daarbij een maagbeschermer en …..een verwijzing naar de fysiotherapeut. Na overleg met mijn vrouw en dochter Karla besloot ik contact met mevr.Ping op te nemen. Ik stond erg sceptisch tegenover acupunctuur. Maar zij stelde mij met haar vrolijke lach op mijn gemak en ging tot behandeling over. Wonder boven wonder hielp het al gelijk en kon ik mijn pijnlijke schouder en arm weer redelijk gebruiken. Slechts twee behandelingen hielpen mij van de pijn af. Een wonder. Ik beloof dat ik bij mogelijke problemen in de toekomst weer naar de Valkenboslaan 326 zal afreizen. Heel hartelijk dank en veel succes met uw praktijk.”
Dick C., januari 2016

 

Migraine: ‘Heel gelukkig dat ik weer bruis van de energie’
“Hoi Taco, ik wil je graag vertellen dat het heel goed met mij gaat. Ik bruis van de energie, stoelgang gaat super. Heb al een tijdje geen last meer van mijn buik. Het (in)slapen gaat nog steeds goed. En de hoofdpijn…. Die heb ik al sinds weken niet meer gehad. Ik wilde je tot zo ver heel erg bedanken voor wat je voor mij en mijn gezondheid hebt gedaan. Ik ben hier erg gelukkig en blij mee.”
Justine, december 2015

 

Zwangerschap: ‘Moeder op mijn 41e, zonder IUI, maar met kruiden en acupunctuur’
“Toen ik graag zwanger wilde worden, bleek dat niet zo makkelijk te lukken. Ik was al achter in de dertig dus zo heel veel tijd was er ook niet meer. Mijn vriend en ik kwamen bij de gynaecoloog terecht. Die constateerde dat ik vijandig baarmoederslijmvlies had en dat de kans op een spontane zwangerschap daardoor erg klein was. We werden doorgestuurd naar de ivf afdeling. Ondertussen was ik al jaren bezig mijn lichaam zo goed mogelijk voor te bereiden op een zwangerschap. Ik had mijn eetgewoontes aangepast, nam voedingssupplementen, deed speciale yoga-oefeningen en voetreflextherapie. Ik werd er een stuk gezonder van, maar een zwangerschap bleef uit helaas.Op de ivf-afdeling werden ons 3 tot 6 IUI behandelingen aangeraden. Maximaal 6 keer kans op een zwangerschap dus, want ivf daar zag mijn vriend niets in. Die 6 kansen, dáár wilde ik wel goed op voorbereid zijn natuurlijk. Er was nog één ding dat ik graag wilde proberen: acupunctuur. Ik had er goede dingen over gelezen. Ik had alleen de juiste acupuncturist nog niet gevonden. Totdat ik de folder van Ping en Taco tegenkwam. Ik wist het meteen: dáár wil ik naar toe! Een afspraak was snel gemaakt, nog voor de eerste IUI poging. Ik werd zeer hartelijk ontvangen door Ping. Door haar warmte, oprechte interesse en aandacht voelde ik me meteen op mijn gemak. Ze behandelde me met naaldjes, moxa, warmtelamp en massage. Ook kreeg ik voedings- en ontspanningsadviezen mee en schreef ze me Chinese kruiden voor. Dit alles met als doel mijn bloed te versterken en mijn baarmoeder te verwarmen. De eerste IUI poging volgde snel. En mislukte. De tweede poging moesten we een maand uitstellen omdat mijn vriend voor zijn werk in het buitenland zat op de dag dat de IUI plaats zou moeten vinden. Ik vond dat niet zo erg, want zo hadden we meer tijd om de behandelingen van Ping hun werk te laten doen. Dat bleek echter niet nodig. In de maand tussen de twee IUI pogingen in werd ik spontaan zwanger! Wat een wonder! Ik kon het bijna niet geloven. Nog geen twee maanden nadat ik bij Ping begonnen was, was gelukt waar ik al jaren op hoopte. Een voorspoedigezwangerschap volgde en zo werd ik op mijn 41ste moeder van een prachtige, gezonde dochter. Wat een fantastisch gevoel. Ik ben Ping heel dankbaar. Ik ben blij dat ze op mijn pad is gekomen!”
Marlies, juni 2015

 

Carpale Tunnelsyndroom: ‘Ongelofelijk: helemaal geen last meer’
“Ik heb had al dik 20 jaar last van het carpale tunnelsyndroom. Artsen wilden heel graag opereren, maar daar had ik geen zin in. Ik weet ook dat het gewoon weer terugkomt, heb zoveel mensen gesproken die wel geopereerd zijn en verschrikkelijke verhalen hierover gehoord en gelezen! Ik ken Ping en Taco al een tijd. Toen ze hun praktijk geopend hebben, heb ik gevraagd of zij me wilden helpen door middel van accupunctuur! Ik vond het eigenlijk heel eng de eerste accupunctuur, maar bij Ping voelde ik dat het goed was. Samen met kruiden, massage en een aantal keer accupunctuur was het weg, ongelooflijk! Het is een dik half jaar weg gebleven, maar helaas ook weer teruggekomen, wat niet zo gek is na zoveel jaren last te hebben gehad. Laatst ben ik weer gegaan en nu ook weer, na 3 acupunctuurbehandelingen, massage en kruiden kan ik zeggen …dat het weg is! Het is echt ongelooflijk, het is echt weg. Ik had eigenlijk altijd in de ochtend er heel erg last van. Maar nu helemaal niets meer, geen tintelingen, dood gevoel of zenuwpijn.”
Beppie, juni 2015

 

Burn-out: ‘Kruiden en persoonlijke aandacht voelen als een weldaad’
“‘Uw bloed wijst uit, dat u niets mankeert’, zei de huisarts tegen me, terwijl ik me echt ziek voelde. Ik had vreselijk last van omhoog borrelend zuur vanuit de slokdarm, kramp in mijn slokdarm, was totaal ‘op’ en de onderhuidse jeuk nam alleen maar toe. Hij smeerde me een vaag chemisch zalfje als ‘lapmiddel’ aan en stuurde me met een kluitje het riet in. Ik liet het er niet bij zitten, want ik voelde me alsmaar beroerder. Mijn nicht raadde me aan op zoek te gaan naar een Traditioneel Chinees Geneeskundige. Ik googelde en vond Ping en Taco. Hun visie, verhaal en achtergrond spraken me aan en na een kort telefoontje kon ik vrij snel bij Ping terecht voor mijn eerst kennismaking. Ik voelde me zo beroerd dat ik alles best vond. Ik leverde me totaal over aan Ping. Ze stelde de diagnose dat ik volledig ‘opgebrand’ was. Ik kreeg m’n eerste acupunctuurbehandeling, kreeg een zeer strikt voedingsadvies, aangevuld met Chinese kruiden. Het voelde als een weldaad dat er iemand was die naar mij wilde luisteren. Iemand die mijn klachten serieus nam en me wilde helpen. Ik had het volste vertrouwen in Ping. Nu, zeven maanden verder, voel ik me een stuk beter. De wekelijkse behandelingen werden langzaam afgebouwd. Nu bezoek ik Ping om de twee maanden. De kruidentherapie voelt als een weldaad. Steeds past Ping de samenstelling aan aan de veranderde nieuwe situatie. De therapie ‘groeit als het ware met me mee’ en ondersteunt me daar waar mijn lichaam dat (nog) nodig heeft. Verder heb ik mede door verdieping in de oosterse geneeskunde geleerd, nog bewuster stil te staan bij mijn lijf. Ik ‘dram’ niet ‘maar door’, zet niet weer dat vrolijke masker op en ga niet meer ‘gewoon maar door’. Alles op z’n tijd. En dat voelt goed! Dank aan Ping (en ook Taco die ik af en toe spreek) voor hun warmte, aandacht en kunde op dit bijzondere vakgebied. Ik raad iedereen die ‘last’ heeft van een lichamelijk probleem aan om met hen naar een oplossing te zoeken. De aandacht en rust helpt al veel te helen…..”
Ingrid, mei 2015

 

Nek- en schouderpijn: ‘Eindelijk van schouder- en nekklachten af’
“Na een traject met behandelingen door diverse fysiotherapeuten kwam ik na twee jaar pijn in mijn schouders en nek tot de conclusie dat ik wat anders moest proberen om van mijn klachten af te komen. Omdat ik eerder goed geholpen ben door acupunctuur, ging ik op zoek naar een acupuncturist bij mij in de buurt. Ik kwam al snel uit bij Ping en Taco van Ping Shu Yuan vanwege hun duidelijke en aansprekende website. Bij binnenkomst is het eerste wat opvalt de ontspannen en warme sfeer, ik voelde me snel op mijn gemak bij Ping Shu Yuan. Wat de behandeling betreft was het even zoeken wat het beste werkte bij mij. Maar na zo’n tien behandelingen ging het de goede kant op en konden we de behandelingsfrequentie gaan afbouwen. Het fijne is dat ik niet alleen zo goed als van mijn pijn af ben, maar dat ook andere kleinere problemen zijn meegenomen in de behandeling. Energieniveau, hinderlijk nachtzweten, darmwerking zijn allemaal verbeterd! Ik kom nu alleen nog af en toe terug voor een “onderhoudsbehandeling”.
Jenneke, mei 2015

 

‘Huidklachten: ‘Met Chinese gerstepap verdwenen de wratjes in een mum’
“Mijn dochter Carolina en ik zijn door Taco en Ping heel fijn en goed behandeld. Ik kwam in hun acupunctuurpraktijk terecht voor een hardnekkig en pijnlijk probleem aan mijn elleboog. Toen ik aan de behandeling begon, kon ik mijn werk als reflexzonetherapeute niet meer naar behoren uitoefenen door de pijn. Nu, na verschillende behandelingen, kan ik weer volop aan het werk. Carolina, mijn dochter, liep al geruime tijd rond met veel waterwratjes op de handen en voeten. Wrattentinctuur aanbrengen was met zo veel wratjes onbegonnen werk. Ik zat echt met de handen in het haar. Gelukkig kon Ping uitkomst bieden. Zij raadde mij aan mijn dochter wat vaker gort in het Chinees, San Yi , te eten te geven. Dat deed ik en binnen een week begonnen de wratjes te verdwijnen, eerst die op de handen en later de wratjes onder de voeten. Zij is nu helemaal schoon en heel blij. Wij zijn Ping en Taco dankbaar voor hun betrokkenheid en fijne manier van behandelen.Wij voelden ons meteen op ons gemak gesteld, waardoor we heel ontspannen de behandelingen konden ervaren.”
Hartelijke groeten, Hendrika en Carolina, mei 2015

 

Schouderpijn: ‘In 5 behandelingen helemaal geen pijn meer’
Ïk had zeurende pijnklachten in mijn linkerschouder. Heb het eerst even aangekeken, maar het werd steeds erger en ben toen toch na drie weken naar de huisarts gegaan. Daar kreeg ik te horen dat schouderklachten altijd erg langdurig zijn en met rust en pijnstillers (Ibuprofen) het langzaam verbetering zal geven.Dit heb ik ongeveer 5 weken gedaan maar de klachten werden in plaats van minder alleen maar erger. Mijn zus is met rugklachten naar Ping Shu Yuan gegaan en adviseerde me om daar ook eens langs te gaan. Na een intakegesprek de eerste accupunctuurbehandeling van Taco gekregen. Die avond voelde het erg zwaar maar de pijn was al gelijk een stuk minder. Zowel links als rechts werd behandeld. Na iedere behandeling werd de pijn steeds minder. Nu, na vijf behandelingen, is de pijn weg.. Niet te vergeten is ook de laagdrempeligheid en de vriendelijke zorgzaamheid die er iedere keer weer was. Kortom echt een aanrader!!”
Wim, april 2015

 

Darmklachten: ‘Darmklachten beter door acupunctuur en goede adviezen’
“Ik heb sinds een paar jaar erg last van buikpijn, darmklachten en vermoeidheid. Hiervoor heb ik al een paar keer medische hulp gezocht en verschillende onderzoeken gehad. Hier kwam niets uit en het heeft me dus niet verder geholpen. Op advies van een familielid kwam ik terecht bij de praktijk van Ping Fang en Taco van der Mark. Na 2 keer acupunctuur merkte ik al een verbetering van mijn buikpijn en darmklachten. Inmiddels heb ik 5 behandelingen gehad bij Ping en het gaat een stuk beter met me. Ik krijg naast de acupunctuur kruiden die ik dagelijks moet innemen. Bovendien geeft Ping mij goede adviezen met betrekking tot voeding en ontspanning. Ik vind het altijd fijn om naar de praktijk te komen, want Ping is erg vriendelijk en professioneel en luistert goed naar mijn verhaal. Inmiddels zijn we de acupunctuursessies langzaam aan het afbouwen, omdat het nu beter met me gaat.”
Irene (27), februari 2015

 

Hoofdpijn en vermoeidheid: ‘Blij verrast door snel effect’
“Ik had ernstige pijnklachten in mijn nek en schouders en kreeg hierdoor last van hoofdpijn, vermoeidheid, misselijkheid en duizeligheid. De pijn werd zo erg dat ik er ’s nachts wakker van werd. Toen ik het niet meer kon negeren, ben ik naar de huisarts gegaan die geen fysieke oorzaak kon vinden en mij pijnstillers voorschreef in de hoop dat de klachten vanzelf over zouden gaan. Omdat symptoombestrijding geen oplossing is, besloot ik om alternatieve behandelwijzen uit te proberen. Na de eerste acupunctuur-sessie merkte ik dat de klachten minder werden. Ik had geen last meer van hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid en kon weer hele nachten doorslapen. Na vijf wekelijkse behandelingen had ik nergens meer last van en voelde ik me weer helemaal fit. Mijn klachten bleken stressgerelateerd en Ping legde me precies uit hoe ik met stress om moest gaan. Naast acupunctuur en tuina-massage krijg je kruiden en instructies over meditatie, ademhaling- en lichaamsoefeningen mee. Ik was verrast dat het zo snel effect had en hoewel mijn klachten over zijn, blijf ik regelmatig langs gaan. Een aanrader voor iedereen die acupunctuur overweegt.”
Abdellah, december 2014

 

ADHD: ‘Ik voel me rustiger in mijn hoofd’
“Hallo ik ben Romeo, ik ben 10 jaar en ik heb ADHD. Maar dankzij de acupunctuur en mijn medicijntjes kan ik me veel beter concentreren. En haal ik betere cijfers. Ik voel me ook rustiger in mijn hoofd hierdoor. Bedankt Ping en Taco.”
Romeo (niet zijn echte naam)

 

Romeo’s vader: ‘Een wereld van ten opzichte van vroeger’
“Sinds Romeo op school zit, heeft hij al last van concentratieproblemen. Stil zitten is er bij hem ook niet of nauwelijks bij. De zoektocht naar rust voor Romeo vergt een hoop tijd en energie. Maar als vader doe je alles wat je in je hebt om je zoon te helpen. Tenslotte is het voor hem het meest frustrerend, al dat drukke gedoe in je hoofd. Nooit een moment dat er niet niemand op je let. Vele testen gehad bij Jeugdzorg, GGZ en andere instanties, ook praatgroepjes met (lotgenootjes) van zijn leeftijd leverde eigenlijk maar weinig op. Ja, voor korte duur voelde hij zich even iets relaxt, maar we zijn op zoek naar het lange termijn relaxen, ontspannen of iets wat voor hem werkt. Massage helpt enigszins ook, maar dat is voor dat moment en vaak deden we dat voor het slapen gaan (al had hij daar geen problemen mee).
Zelf heb ik helemaal niks met medicijnen (nooit gehad), het onderdrukt het gene wat je hebt, en ze hebben vaak bijwerkingen die ook niet goed voor je kunnen zijn. Al eerder waren we op het spoor van de homeopathische geneeswijze terecht gekomen. Maar dit was van korte duur (2 maanden), toen werkte het niet meer. Ondertussen bijna 5 jaar verder, zijn we eigenlijk bij toeval bij Taco en Ping terechtgekomen. Na het intake gesprek hadden Romeo en ik er een goed gevoel bij. Zeker toen we overstapten van druppeltjes, naar pilletjes. Wat een verandering. Ik zeg niet dat Romeo rustig is, gelukkig maar, want hij is gewoon gezond druk. Het grote verschil is dat hij op school zijn ding beter kan doen als het nodig is. Over zijn kunnen hoeven we zeker niet te twijfelen, dat is vastgesteld dat het daar niet aan ligt. Concentreren dat is wat hij kan, en niet meer zenuwachtig opstaan of ineens ongecontroleerd een dansje of liedje zingen. Een wereld van verschil, en zeker een aanrader voor ouders die twijfelen of het niet meer weten.
Twijfel niet en ervaar het, je zult je kind zien veranderen.
Taco en Ping bedankt en succes met jullie praktijk.
Groeten van een trotse vader.”

 

Slapeloosheid: ‘Vage symptomen eindelijk een oplossing’
“Na tijden gezocht te hebben waar mijn symptomen (van hoofdpijn tot buikkramp, slecht slapen en hartkloppingen) vandaan zouden kunnen komen ben ik erachter dat het een burnout was. Ik ben bij vele artsen geweest die op 1 ding focussen en hun specialisme daarin heeft me weinig verder geholpen. Zij en ik hadden nog steeds geen idee wat het was en hoe ik me weer beter zou kunnen gaan voelen. Ping is de eerste die het totaalplaatje heeft bekeken zonder dat ik me een bepaalde diagnose hoek in gedwongen voelde. Met het idee baadt het niet dan schaadt het niet ben ik eigenlijk bij de traditionele Chinese geneeskunde uitgekomen. Ik was redelijk ten einde raad. Dit was voor mij geheel nieuw en ik wist niet wat ik ervan moest verwachten, er is toch altijd het idee van vage charlatans die maar lukraak wat doen. Gelukkig kreeg ik meteen het gevoel dat Ping dit heel serieus neemt, altijd bezig is met haar opleiding en zeer zeker niet zomaar wat doet. ik begrijp nog steeds niet hoe het werkt maar na de eerste keer acupunctuur en massage liep ik me beduidend lichter voelend weg. Ik denk niet dat acupunctuur en kruiden een wondermiddel zijn maar ik ben wel zeer positief over hoe ik me na een behandeling voel en in het grotere tijdsbestek van een aantal behandelingen ben ik me veel beter gaan voelen. Het heeft daarnaast ook echt mijn ogen geopend voor de connectie met je lichaam en de tijd voor ontspanning die ik nodig heb. Ping spoort me ook altijd aan een boek over ontspanning, dankbaarheid of iets anders uit haar kast mee te nemen die iedereen kan lenen. Het voelt niet of je bij een behandelaar bent die aan je verdient maar of je bij vrienden thuis bent waar je een goed gesprek kan hebben, lachen, en je altijd beter voelt als je de deur uit loopt. Na een paar maanden behandelen waarbij ik in het begin elke week ging en nu 1x per maand voel ik me zo oneindig veel beter. Veel minder hoofdpijn, geen hartkloppingen, meer ontspannen, beter slapen, natuurlijk heb ik mindere dagen maar die zijn nu nog maar uitzondering en geen regel.” Jessica, september 2014

 

Vermoeidheid: ‘Goede en professionele behandelingen’
“Taco en ook Ping hebben mij goed weten te helpen met mijn klachten (gebrek aan energie en pijnklachten). Goede, professionele behandelingen met persoonlijke aandacht.”
Anoniem, september 2014

 

Eczeem: ‘Geen huidklachten meer dankzij acupunctuur en kruiden’
“Ik had allemaal uitslag op mijn armen, handen en mijn gezicht. Omdat ik niet echt meer vertrouwen heb in artsen, besloot ik om een alternatieve geneeswijze te proberen.Ik kwam dus uit bij acupunctuur. Maar bij welke acupuncturist moet je dan zijn? Ik heb gewoon gegoogled en gebeld naar Ping en Taco. Vervolgens heb ik een afspraak gemaakt. Het was dus gewoon een gok. Toen ik bij Ping en Taco kwam, heb ik ze dat ook verteld. Ze hebben mij allebei onderzocht (pols en tong analyse) en ik werd verder behandeld door Taco, en er werden Chinese kruiden voor mij besteld die thuis bezorgd werden. Het voelde eigenlijk vanaf het begin al goed, en ik ga ik ook iedere keer na een behandeling weer met een goed gevoel naar huis. Deze 2 mensen hebben echt een passie voor het vak en nemen echt de tijd voor je. Ik heb inmiddels zo’n 4 behandelingen gehad, en mijn uitslag is zo goed als weg. Het enige wat ik nog heb is wat hoge bloeddruk, maar daar gaan we ook aan werken.
Ik kan Taco en Ping bij iedereen aanraden.”
Rick, mei 2014

 

Jeuk: ‘Aandacht, warmte en een gedegen behandeling’
“Ik kwam bij Ping in verband met aanhoudende huidklachten, bestaande uit vreselijke jeuk over mijn hele lichaam en pukkels. Daarnaast had ik nog vele bijkomende klachten zoals slaapproblemen, droge brandende ogen, vermoeidheid, opgezet gevoel in de maag en obstipatie die ruim 10 jaar duurt. Ik ben onder behandeling geweest van de dermatoloog, de maag-darmspecialist en de oogarts. Ik ben ook een aantal keren bij een andere acupuncturist geweest, waar ik 3 maal ben behandeld met acupunctuur en van wie ik zelf te koken kruiden meekreeg voor een kuur van 2 weken. Niets van dit alles hielp. Omdat ik zelf veel vertrouwen heb in de Traditionele Chinese Geneeskunde ben ik na een rustperiode van een jaar opnieuw op zoek gegaan naar een acupuncturist/kruidengeneeskundige. Zo kwam ik bij Ping terecht. Ping is een ontzettend hartelijke vrouw, een warme persoonlijkheid en ze toont oprecht interesse in de mens achter de kwaal. Hoewel ik kwam met de hoofdklacht ‘huidklachten, met name jeuk’, heeft zij direct de link gelegd met mijn obstipatie. Hier heeft ze zich dan ook in eerste instantie op gericht. Ping had er het volste vertrouwen in dat als de obstipatie verminderde, mijn huidklachten ook zouden afnemen. Al na 2 acupunctuurbehandelingen in combinatie met kruidenpreparaten merkte ik het verschil. Eindelijk normaal naar de wc.. in plaats van 1 keer per 2 weken nu 1 keer per 2 dagen. Ik slaap beter en zit goed in mijn vel. Ik heb die vervelende jeuk niet meer. De andere klachten zijn ook sterk verminderd. Als je een acupuncturist zoekt in Den Haag, zoek dan niet verder. Bij Ping ben je in goede handen!”
Marjam , mei 2014

 

Menopause: ‘Na acupunctuur en kruiden geen opvliegers meer’
“Ik ben onder behandeling gegaan bij Ping ivm overgangsklachten, dit wil zeggen dag en nacht zeer veel opvliegers. Toen ik de eerste keer bij Ping kwam zag ik een bijzonder vriendelijke en goedlachse vrouw. Pols- en tonganalyse gehad en Ping wist al snel de ‘vinger op de zere plek te leggen’. Na één acupunctuurbehandeling, Chinese kruiden en de tuina massage was ik geheel klachtenvrij en nu na 2 maanden nog steeds. Ping is zeer kundig en geeft goede uitleg bij wat ze doet. Ik ben zeer gelukkig met Ping en haar behandeling en ik kan het een ieder aan te bevelen om een behandeling bij haar te ervaren.”
Agnes, april 2014

 

‘Ik voel de energie in mijn lichaam weer stromen’
“Voordat ik naar een acupunctuurbehandeling ga, vertel ik mijn vrienden altijd dat ik naar naar Ping ga, ‘The Happy Acupuncturist’. Ik heb al jaren last van eczeem en heb al heel veel geprobeerd. Maar alle zalfjes haalden niets uit. Uiteindelijk realiseerde ik me dat het eczeem me misschien iets had te vertellen. Wat moest mijn lichaam zo nodig verlaten? Toen ik Ping ontmoette, voelde ik me direct op mijn gemak, Ik het vechten op tegen alles wat me dwars zat. Na haar acupunctuurbehandeling en wijze woorden voel ik de energie weer door mijn lichaam stromen. Dankzij Ping voel ik mijn eigen lichaam weer.”
Malou (27), Den Haag, maart 2014

 

‘Ik kwam met een stok binnen, nu loop ik weer rechtop en zonder pijn’
“Met regelmaat heb ik last van ernstige rugklachten. Deze klachten doen zich al sinds jaar en dag voor. De laatste keer dat ik zo’n aanval kreeg was ongeveer 2 maanden geleden. In een dusdanige vorm dat ik absoluut niet meer rechtop kon lopen. Ik had geen baat bij pijnstillers en spierontspanners. Ik moest mij bedienen van een stok. Door het scheef lopen (overbelasting) had ik bovendien een ontwrichte knie opgelopen. Uiteindelijk heb ik voor het eerst in mijn leven gekozen voor een acupunctuurbehandeling en ben ik terecht gekomen bij de praktijk voor traditionele Chinese geneeswijze van Ping Shu Yuan aan de Valkenboslaan 326 in Den Haag. De behandeling van Ping en Taco bestond uit een acupunctuurbehandeling en een massage en een kruidenkuur. Al reeds na twee consulten boekten zij resultaat: de pijn is nu vrijwel weg, mijn rugspieren zijn weer redelijk soepel en ik kan sinds twee weken voor het eerst weer rechtop lopen. Naast deze klachten heb ik ook nog andere klachten. Ping en Taco geven aan dat zij deze klachten stuk voor stuk zullen gaan behandelen.
Jaap Kol (62), Den Haag

 

‘Vertrouwd gevoel bij de behandeling’
” Ik had al geruime tijd last van verschillende gezondheidsklachten waaronder vermoeidheid, neerslachtigheid en duizeligheid. Naast het reguliere medische circuit ben ik via via bij Ping Shu Yuan beland. Ik heb enkele acupunctuurbehandelingen gevolgd en een kruidentherapie. Ik was hiermee niet eerder bekend, maar ben zorgvuldig voorgelicht en had een heel vertrouwd gevoel bij de behandeling. Ik beweer niet dat de behandeling een wondermiddel was, maar naar mijn idee heeft het zeker bijgedragen aan mijn herstel. Met name op het vlak van het vinden van rust en het beter luisteren naar het eigen lichaam. Ik gebruik hun tips en technieken nog dagelijks en geloof zeker dat dit een groot verschil maakt in mijn gezondheid.”
Roel (36), Den Haag

 

‘Acupunctuur ‘plus’ dankzij liefde, warmte en aandacht’
“Acupunctuur bij Ping Shu Yuan is acupunctuur ‘plus’. Niet alleen behandeling met naalden, maar ook positieve woorden, positieve energie en een stralende lach waarmee ik telkens weer word verwelkomd. Ik ga er altijd met een heel blij gevoel vandaan. Ik voel heel veel liefde, warmte en aandacht bij Ping Shu Yuan.”
Leoniek Stordiau (52), Leidschendam

 

‘Pijnloze schouder na 10 behandelingen’
“Ping en Taco ken ik al vele jaren en af en toe heb ik mogen fungeren als studieobject gedurende hun studie. Door de val van een paard had ik een zwaar geblesseerde schouder die met alle moderne allopathische middelen niet kon worden genezen. Ja, er werd een scan gemaakt en een echo en meer van die zaken. Daarop was weinig schade te zien in ieder geval. Ik bleef wel met een pijnlijke schouder zitten. De specialist zei dat ik er maar aan moest wennen: aan de pijn wel te verstaan en het in mijn geval nog wel meeviel… Ping en Taco boden mij acupunctuur aan om dit euvel op de eeuwenoude Chinese manier te behandelen. Na ongeveer tien behandelingen werd ik genezen verklaard. Tot op de dag van vandaag geen last meer. Magic of gewoon eeuwenoude ervaring en ondervinding? Beide denk ik.”
Jos Kester (61), Den Haag

 

‘Aangenaam verrast door goed resultaat’
“Ik kom graag bij Taco en Ping. De praktijk is rustig en prettig van sfeer en Taco en Ping nemen alle tijd voor je. Een paar jaar geleden was ik sceptisch over Chinese geneeskunde. Toch besloot ik een keer een kruidenkuur te proberen voor een paar lichte gezondheidsklachten die ik had. Ik was zelf verbaasd over het goede resultaat. Later heb ik ook een acupunctuurbehandeling gehad tegen stress. Wederom was ik aangenaam verrast door het effect. Ik heb wel het idee dat zowel kruiden als acupunctuur iets is dat je moet herhalen – maar dat geldt evenzeer voor behandelingen van de ‘reguliere’ geneeskunde. Wat ik waardeer aan de Chinese geneeskunde is de visie op de hele mens als ‘systeem’ van energie, waar een balans in moet zitten. Dit in tegenstelling tot de ‘reguliere’ geneeskunde, waar mijns inziens ten onrechte een scheiding wordt aangehouden tussen lichaam en geest. De Chinese benadering is gericht om de balans te herstellen in het lichaam en dat is vaak hoe ik het zelf ook ervaar. Voor wie sceptisch is, maar toch nieuwsgierig wil ik zeggen: probeer het een keer. En dan zeker bij Taco en Ping: ze zijn aandachtig, enthousiast, discreet en toegewijd!”
Els Brenninkmeijer (39), Den Haag

 

‘Minder pijn, betere slaap en goede eetlust door acupunctuur, tuina en kruiden’
“In een voor mij heel moeilijke periode deed ik een beroep op Ping en Taco. Ik ben erg getroffen door de snelle reactie op mijn vraag en door de liefdevolle manier waarop ze me behandelden. De behandelingen hebben mij heel goed gedaan. Ik kreeg minder pijn, ik sliep beter en ik kreeg weer honger. In mijn geval was dat laatste heel belangrijk. Ik voel me dankbaar voor de fijne manier waarop Ping en Taco me hebben behandeld met acupunctuur, massage en het voorschrijven van kruiden.”
Naomi Duveen (65), Den Haag

 

‘Overvloed aan energie en ontspanning na behandeling’
“Taco en Ping zijn twee erg vriendelijke mensen, waarbij je in goede handen bent. De sfeer is erg goed, en er wordt uitgebreid en rustig de tijd voor je genomen. Uiteraard was ik lichtelijk sceptisch zoals iedereen dat in het begin wel een beetje is, echter verdween dat in mijn geval direct na het ervaren van een overvloed aan energie en ontspanning na mijn eerste acupunctuurbehandeling. De Qigong lessen zijn tevens aan te raden, waarbij er naast Qigong ook uit verschillende disciplines ontspanningstechnieken wordt geleerd, zoals yoga, acupressuur en meditatie.”
Pieter Hup (27), Den Haag

 

‘Professionele behandeling in harmonieuze sfeer’
“De warme, eerlijke, gulle en professionele behandeling van Ping en Taco en de lessen Qi Gong en meditatie helpen me enorm mezelf gezond en in balans te houden. Elke keer dat ik bij Ping Shu Yuan ben ervaar ik de genezende kracht van van acupunctuur en tuina. Veel dank!”
Carlos Ema (35), Spanje